top of page
plan

Bouwkundige keuring

TalentMakelaardij werkt samen met Homekeur, de specialist op het gebied van een bouwkundige keuring. Samen zorgen wij er voor dat jij betaald naar de waarde van uw toekomstige woning!

Wat is een bouwkundige keuring?

Wanneer u een woning koopt, heeft u een bouwkundige keuring nodig om de bouwtechnische staat vast te stellen. U wilt ten slotte weten wat voor kosten u in de toekomst kunt verwachten.

Een bouwkundig rapport geeft u meer zekerheid over de kosten van herstelwerkzaamheden die nodig zijn om het huis weer in goede staat te krijgen. Bovendien weet u dankzij een bouwkundige keuring precies hoe het gesteld is met de staat van de woning. U krijgt een duidelijk inzicht in de onderdelen die al dan niet aan vervanging toe zijn.

De naam zegt het al: tijdens de bouwkundige keuring wordt een visuele inspectie van de woning uitgevoerd. Van de belangrijkste bouwkundige onderdelen wordt bepaald in welke conditie deze verkeren en vastgelegd in het rapport.

Na de bouwkundige keuring ontvangt u het bouwkundig rapport met de bevindingen; inclusief foto’s, een kostenindicatie van achterstallig onderhoud en een indicatie van de kosten van onderhoud voor de komende jaren.

Werkwijze

Onze businesspartner Homekeur zijn met meer dan 20 jaar ervaring, en een gemiddelde klantwaardering van 9+, dé partner die je zoekt voor het laten opstellen van een bouwkundig rapport.

Onze inspecteurs voeren de keuring bij voorkeur uit in jouw aanwezigheid. Op die manier krijg je direct al een indruk van de conditie van bovengenoemde zaken waarop gelet wordt tijdens de bouwtechnische keuring. Het uiteindelijke bouwkundig rapport geeft je vervolgens nog veel meer inzicht in de bouwtechnische staat van je nieuwe woning. 

Een bouwkundige inspectie is louter visueel en niet-destructief. De inspectie is geen asbestinventarisatie, indien onze inspecteur tijdens het onderzoek per ongeluk asbest aantreft, dan zal dit natuurlijk wel vermeld worden in het bouwtechnisch rapport.

Homekeur kan je zelf ook van alles over de keuring vertellen. Bekijk de video's hieronder voor meer informatie over de werkwijze!

Kosten

De kosten voor een bouwtechnische keuring zijn afhankelijk van de grootte van uw nieuwe woning. Voor woningen tot 1000 m3 inhoud voert Homekeur al voor €369,00 inclusief btw een uitgebreide bouwtechnische keuring uit. 

Zijn de kosten aftrekbaar? 

De kosten die je betaalt voor het laten maken van een bouwkundig rapport zijn in veel gevallen aftrekbaar in je belastingaangifte, mits deze samenhangen met het afsluiten van de hypotheek vanwege een aankoop, verbetering of onderhoud van de woning.

Nog vragen? 
bottom of page